Belföld

2009.05.14. 10:54

Oszkó: meg kell tenni az euró bevezetéséhez szükséges lépéseket

Nem az euró bevezetésének céldátumát kívánja kijelölni, hanem az euró bevezetéséhez szükséges lépéseket kívánja megtenni a válságkezelő kormány, ezzel szerezheti vissza a befektetői bizalmat Magyarország - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter csütörtökön a GKI Gazdaságkutató által rendezett konferencián.

feol.hu

"Az idén induló, s a jövőre folytatódó adócsökkentésre húsz éve nem volt példa" - jelentette ki a pénzügyminiszter arra utalva, hogy a munkát terhelő adók jelentősen mérséklődnek. Hozzátette azt is, hogy az adóék csökken, így a bruttó bérből a munkavállalóknál maradó hányad a korábbi 46 százalékról 54 százalékra nő már 2010-ben.
A strukturális átalakítások  hosszabb távon fejtik ki hatásukat - jelezte Oszkó Péter, példaként felhozva a nyugdíjrendszer reformját, ami 2010-ben a nyugdíjkiadásokat a GDP 10,5 százalékára, 2015-ben pedig 8,5 százalékára szorítja le.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!