Belföld

2009.09.28. 14:42

Öngyilkos lett egy rab Budapesten

Öngyilkos lett egy rab hétfőn Budapesten a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben; ruházatból szakított csíkokból font kötéllel akasztotta fel magát a televíziót tartó állványra - közölte az MTI-vel a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

feol.hu

Az előzetes letartóztatásban lévő Sz. Z. az öngyilkosság időpontjában egyedül tartózkodott a háromfős zárkában, az öngyilkosságot a körletfelügyelő észlelte. Az intézet helyszínre érkező egészségügyi személyzete, illetve a kiérkező mentőorvos a sikertelen újraélesztés után megállapította a halál beálltát - olvasható a BVOP közleményében.
A kiérkező rendőrök kizárták az idegenkezűséget, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának helyettese az eset körülményeinek tisztázására bizottságot hozott létre - írták.
Tájékoztatásuk szerint ebben az évben eddig öt öngyilkosság történt a büntetés-végrehajtási intézetekben, 2008-ban hét ilyen haláleset volt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!