Belföld

2009.08.18. 11:29

Miskolci paneltűz - a lakók egy része visszatérhet a lakásába

Folyamatosan költöznek vissza a lakók abba a miskolci tízemeletes panelépületbe, amelyben az elmúlt hét szombatján tűz pusztított; a tragédia anya és fia halálát okozta, a család 16 éves lánya pedig továbbra is válságos állapotban fekszik a kórházban.

feol.hu

A hatóságok engedélyezték mindazon lakók visszaköltözését, akik az épület első öt emeletén laktak, a villany és víz-szolgáltatást visszaállították, gázszolgáltatás ellenben még nincs a házban.
Az ötödik emelet fölötti szintek károsodtak a tűzben, az ezeken az emeleteken lévő lakások helyreállítása vélhetően hónapokig eltart.
Az Építésügyi Minőségellenőrző Intézet (ÉMI) munkatársai kedden még a déli órákban is mintát vettek abból az anyagból, amelyet a két évvel ezelőtt, a panelprogram során felújított épület szigetelésére használtak. A tűzoltók szerint ugyanis a szigetelőréteg is közrejátszhatott a lángok gyors terjedésében.
A szakértői vizsgálat eredményére még várni kell. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!