Belföld

2011.01.29. 15:51

Ismét kecskéket marcangolt szét egy kutya Kunfehértón

Kecskemét – Egy héten belül immár második alkalommal marcangolt szét kecskéket egy kutya a Bács-Kiskun megyei Kunfehértó közelében, egy tanyán - tudatta a helyi rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője szombaton az MTI-vel.

MTI

Nyíkos Tamás tájékoztatása szerint a korábbi esethez kísértetiesen hasonló módon, ezúttal is 11 állat esett áldozatául a kutya támadásának. Az esetről kapott bejelentést követően a rendőrség körzeti megbízottja ismét a helyszínen járt, ahol a kutya és a kecskék tulajdonosának figyelmét újra felhívta a felelős állattartás szabályainak betartására.

Előbbivel azt is közölte, hogy nem engedheti szabadon a vérengző állatot és az általa okozott veszteséget meg kell térítenie. Amennyiben erre nem hajlandó, úgy az elpusztult kecskék tulajdonosa polgári per keretében követelheti a kár megtérítését - mondta a főhadnagy, aki jelezte: mivel a történtek semmilyen büntetőjogi tényállást nem merítenek ki, az ügyben rendőrségi eljárás most sem indult.

Az előző bejelentés egyébként alig néhány napja: kedden érkezett a rendőrségre. Akkor egy tanyaszomszéd figyelt fel a Kunfehértó-Erdőszélen lévő tanya kecskéinek visítására, aki azonnal elkergette a karámban és az ólban vérengző kutyát. Az eb azonban addigra már 11 kecskét szétmarcangolt, további 17-et pedig megsebesített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!