Belföld

2009.11.18. 17:24

Időszakos munka, közel ezer embernek

FMH - Munkatársai hozzátartozóinak, ismerőseinek kínál alkalmi munkát az ünnepi időszakra a Tesco-Global Áruházak Zrt., amely mintegy 800 embert vesz fel.

MTI

A Tesco közleménye szerint az áruházlánc országszerte felajánlotta munkatársainak, hogy munkanélküli hozzátartozóiknak, ismerőseiknek ideiglenes munkalehetőséget biztosít karácsonyig.
Az időszakos foglalkoztatás keretében elsősorban árufeltöltő, eladó és pénztáros munkakörben foglalkoztatják határozott ideig az új alkalmazottakat.
Zentai Annamária, a Tesco Humánerőforrás igazgatója az MTI-nek elmondta: az új alkalmazottak felvétele már a múlt héten megkezdődött.
A Tesco honlapján közzétett adatok szerint áruháznyitási programjával évente 2.000-3.000 új munkahelyet teremt, jelenlegi alkalmazottainak száma pedig több mint 22 ezer. A munkavállalók mintegy háromnegyede teljes munkaidős, 25 százaléka pedig részmunkaidőben dolgozik.
A brit cég 1994 óta van jelen Magyarországon. Első hipermarketjét a kétéves sikeres bemutatkozó időszak után 1996 novemberében nyitotta meg Budapesten. A cég ma már több mint 180 üzlettel van jelen a magyar piacon. A Tesco jelenleg több mint ezer magyar beszállítóval dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!