Belföld

2011.03.08. 15:11

EU-elnökség - Az eurózóna tagállamainak tanácskozásáról tájékoztat majd van Rompuy

FMH - Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke szombaton Budapestre látogat, hogy elsőként tájékoztassa a soros uniós elnök Magyarország kormányfőjét, Orbán Viktort az eurózóna előző napi csúcstalálkozójáról - tudatta a miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

MTI

Március 11-én, pénteken az állam-és kormányfők brüsszeli csúcstalálkozója után, késő délután az eurózóna tagállamai tanácskoznak az  adósságválság elleni küzdelemről.
Az MTI úgy tudja, Herman Van Rompuy magyarországi programjában jelenleg nem szerepel, hogy az elnök ellátogatna Gödöllőre, ahol az EU külügyek tanácsa tartja kétnapos, szombaton záruló informális ülését.
Az Európai Tanács elnökeként Herman Van Rompuy tavaly decemberben járt Budapesten. Részt vett a Magyar Tudományos Akadémia Politikatudományi Intézete által szervezett, Az Európai Unió előtt álló kihívások 2011-ben című konferencián, felszólalásában kulcskérdésnek nevezve az eurózóna stabilitásának megőrzését. Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után az Európai Tanács elnöke azt hangoztatta, az uniós elnökség posztja nemcsak kihívást jelent egy tagállamnak, hanem lehetőséget is, hogy bebizonyíthassa, képes az EU ügyeinek kezelésére. Herman Van Rompuy gyümölcsöző, sikeres elnökséget kívánt Magyarországnak 2011-re.

Cikkek az EU-elnökségről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!