Belföld

2009.07.20. 04:45

EFOTT: rekordok és felhőtlen szórakozás a végeredmény

FMH - Tíz nap, tizenegy helyszín, közel háromszáz fellépő és hatvannégyezer látogató. Így summázta számokban a vasárnap véget ért idei EFOTT-ot az MTI-nek a Baján megtartott rendezvény sajtófőnöke.

feol.hu

Pazaurek Piroska szerint az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) töretlen népszerűségét jelzi, hogy az utóbbi három évben Debrecenben, Dunaújvárosban és idén Baján is látogatottsági csúcsot döntött. Most minden eddiginél többen, körülbelül 64 ezren szórakoztak a bajai Petőfi-szigeten.
Idén ráadásul tíznaposra bővült a program, hiszen már a Duna-parti város híres halfőző fesztiváljának idejére, a mínusz negyedik napon kinyitott az EFOTT-kemping. A nulladik napon pedig már borítékolható volt a siker, miután a szervezőknek pótkempinget kellett nyitniuk, amely két nap alatt szinte betelt, noha a sátrazók területe nyolcezer négyzetméterrel nagyobb volt az előző évinél - mondta a rendezvény kommunikációs vezetője.

Az elmúlt hat nap során tizenegy helyszínen közel háromszáz fellépő szórakoztatta a közönséget, az egyetemi-főiskolai zenekaroktól a legnagyobb kedvencekig. A 2009-es EFOTT egyik legnépszerűbb eseményének az Omega szuperkoncertje bizonyult.
Emellett "Dévényi Tibi bácsi" idén is minden este megtöltötte az egyik legnagyobb sátrat, Korda György és Balázs Klári fellépése szintén osztatlan sikert aratott a - nem csak - fiatalokból álló közönség körében. Ahogy valamennyi helyszín, a fesztiválok közül az EFOTT-on debütáló Music Clash is végig teltházzal üzemelt. Itt olyan előadók mérték össze zenei kreativitásukat, mint a KFT vagy a Beatrice. A legemlékezetesebb koncertek között van a Quimby, illetve a Kispál és a Borz idei fellépése, valamint a Bochkor Gáborral kiegészülve színpadra álló Ganxsta Zolee és a Kartel. A fesztivált az idén 20 éves Tankcsapda koncertje zárta. Az utolsó este még a dumaszínházas Kiss Ádám is együtt bulizott a méltán elégedett szervezői csapattal.
    
Ezúttal különösen nagy érdeklődés mutatkozott a turisztikai programok iránt is. Többek között akár hajón vagy kisvasúton is megcsodálhatták a vállalkozó kedvű efottozók a Lovasi András által megénekelt gemenci szarvasokat - tájékoztatott  Pazaurek Piroska.
A zenei programokon túl napközben is számos lehetőség adódott a kikapcsolódásra: egyebek mellett kötélhúzó-verseny, strandröplabda, foci, vízilabda, rocksztár és Guitar Hero verseny, Velke Popovice-i cseh sörfalu, fröccspont színesítette a fesztivál kínálatát - tette hozzá.
Az egész heti kánikula után az országon végigsöprő szombati vihar elkerülte Baját és a fesztivál helyszínét, így leállás nélkül, valamennyi programot megtartva zajlott a rendezvény, melynek jövőre július 13-a és 18-a között Pécs ad otthont.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!