Belföld

2010.03.25. 15:02

Álnéven akartak nyomozásokat befolyásolni

FMH - Ismeretlen személy közéleti szereplők nevében hívta föl a rendőrséget, és nyomozások kimenetelét próbálta meg befolyásolni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított csütörtökön.

MTI

Az utóbbi időben több telefonhívás érkezett a BRFK egyes szerveihez. A telefonáló közéleti személyiségként bemutatkozva, arra kérte a vezetőket, hogy folyamatban lévő büntetőeljárások kimenetelét befolyásolják ismerőse javára - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Az érintett vezetők megtagadták a kérések teljesítését. A telefonhívások ügyében befolyással üzérkedés bűncselekménye miatt büntetőeljárás indult ismeretlen tettes ellen.
"Budapest rendőrfőkapitánya a mai napon körlevélben hívta fel a rendőri vezetők figyelmét arra, hogy a rendőrségnek fel kell készülnie az ilyen és ehhez hasonló provokációra, melyet a leghatározottabban visszautasít. A demokrácia rendőrségének küldetése a bűn üldözése, ennek megfelelően látja el feladatait" - áll a BRFK közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!