Belföld

2011.09.24. 09:17

A Nyelvtudás Napja

Első alkalommal rendezi meg ma a Nyelvtudás Napját a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, a rendezvénnyel az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára kívánják felhívni a szervezők a figyelmet. Ezen a napon országszerte 26 nyelviskola várja programokkal az érdeklődőket.

MTI

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) kezdeményezésére tartandó országos rendezvényhez Budapesttől Debrecenig, Soprontól Nyíregyházáig  csatlakoztak NYESZE tagiskolák. Az intézmények ingyenes programmal, valamint különféle akciókkal várják az érdeklődőket. A program keretében lesznek bemutató órák, nyelvi és országismereti vetélkedők, több iskolában pedig ingyenes próbanyelvvizsgát is tartanak. Elképzelések szerint az eseményt a jövőben évente megrendezik - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.


   
A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódó rendezvény célja a nyelvtanulás népszerűsítése mellett, hogy a nyelvtanulás iránt érdeklődők körében tudatosítsa a kiváló minőség és a megbízhatóság fontosságát. Ezzel is segíteni kívánják mind a nagyközönséget, mind pedig a munkatársaik számára nyelvtanulási lehetőséget biztosítani kívánó vállalatok illetékeseit abban, hogy tisztában legyenek azzal, milyen szempontok szerint érdemes nyelviskolát választani.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesületét alapító tagjai az iskolarendszeren kívüli minőségi nyelvoktatás ügyének támogatására, a nyelvtanulók számára előnyös,hatékony nyelvi képzési lehetőségek nyújtásának elősegítésére hívták életre már 1992-ben. Az egyesület tagjai kizárólag azok a nyelviskolák lehetnek, amelyek megfelelnek a szervezet szigorú minősítési követelményeinek. Ezen iskolák rendelkeznek a "Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címmel, valamint a minőséget jelző "Q" betűs logóval.


   
Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001-ben tartották a nyelvek európai évét, azóta szeptember 26. a nyelvek európai napja. Célja, hogy népszerűsítse a nyelvtanulást, tiszteletet ébresszen minden európai nyelv iránt, beleértve a kisebbségek által, valamint a csak az egyes régiókban beszélt nyelveket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!