Belföld

2013.05.28. 17:51

Szűrőprogram védőnőknek?

Komplex szűrőprogram gyermekeknek. Ez a három szó sokat akar üzenni az érintetteknek, de valahogy mégsem hat túl lelkesítően a szülőkre.

Házi Péter

Mert a szülő fejében egyből a sokszor feleslegesnek érzett macera, a vérvétel, a mandulaműtét és egyéb olyan dolgok villannak be, amikor a gyermeke feje lilahagymává változott az ordítástól. Pedig ez a program még jól is elsülhet, különösen az a része lehet hasznos, hogy végre egy platformon lehet majd megítélni a védőnők tevékenységét.

Apukaként magam is tudom, milyen nagy különbség van védőnő és védőnő között: laktunk olyan helyen, ahol a körzetes védőnő valóban tudott gyermekünk minden változásáról. De mivel elköltöztünk, és ugye a védőnő szabad választásának joga nem illet meg minket, így módom volt a védőnőség „antiszimbólumával” is megismerkedni. Az illető gyakorlatilag minden találkozáskor más néven szólította a gyereket. Aztán a végén már nem is jött... Ha ne adj isten egy ilyen védőnő körzetébe tartozik egy problémás gyermek, aki a korai időszakban történő fejlesztéssel akár hússzor jobb életminőséget érhetne el, s a védőnő „elfelejt” kijönni, annak beláthatatlanok a következményei. A szűrőprogram – remélem – a védőnőket is szűri!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!