Belföld

2012.10.09. 13:29

Legyen a röplabda is látványsportág - kéri a nemzetközi szövetség

A Nemzetközi Röplabda Szövetség elnöke a magyar röplabdázás érdekében írt levelet írt Orbán Viktornak - közölte a Magyar Röplabda Szövetség.

feol.hu

A sportvezetők levelükben méltatják a magyar kormány sport iránti elkötelezettségét. Megemlítik a mindennapos iskolai testnevelés bevezetését, és azt, hogy a társasági adójóváírások révén újabb forrásokhoz jutottak bizonyos sportágak - az úgynevezett látványsportok.

A brazil FIVB elnök ugyanakkor meglepetésének ad hangot, hogy a látványsportágak közé nem került be a röplabda. Mint írja, ez az egyik legnépszerűbb sportág a világon, amit a londoni olimpián is bizonyított, és majdnem mindenhol egyike a testnevelés alapját adó mozgásfajtáknak.

A levélben - amelynek másolatát eljuttatták a Magyar Röplabda Szövetségnek - a nemzetközi szövetség vezetője az egyenlő esélyeket hangoztatva azt kérik a kormányfőtől: támogassa, hogy a röplabda is bekerüljön a látványsportok közé.

Ary Graca megemlíti: elnökként az az érdeke, hogy munkáját jól szervezett és biztos lábakon álló nemzeti szövetségek segítsék. A jelenlegi negatív diszkrimináció miatt ezt látja most veszélyben Magyarországon, jóllehet, 1947-ben a Magyar Röplabda Szövetség egyike volt az FIVB 12 alapítójának.

A magyar szövetség elnöke megválasztása után nagy ambícióval látott hozzá, hogy javítson a sportág helyzetén, egyúttal nemzetközi események szervezésében is jeleskedett Magyarország az elmúlt időszakban - hangsúlyozza a levél.

Zárásképpen az FIVB első embere arra hívja fel a figyelmet, hogy a nemzetközi szövetség mindig is készen állt arra, hogy együttműködjön a magyar kormánnyal a röplabda érdekében, és most is kész mindenben segíteni és támogatni a Magyar Röplabda Szövetség erőfeszítéseit.

Forrás: Magyar Röplabda Szövetség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!