Belföld

2012.07.14. 12:20

Repülő helyett bringakocsival az olimpiára

Nagykanizsa-London. A városok légvonalban 1800 kilométerre vannak egymástól, ám a dél-zalai Hodák Sándor és Hegedüs Tamás nem repülővel, hanem szárazföldön egy speciális bringakocsival oda-vissza tenné meg a lényegesen hosszabb távot.

Zalai Hírlap

Szombaton Nagykanizsáról, a város egyetlen olimpiai bajnokáról, dr. Mező Ferencről elnevezett gimnázium elől rajtoltak el, hogy bebizonyítsák emberi erővel hajtott járművel is el lehet jutni az ötkarikás játékokra.

A legalább két bicikliből összeszerelt bringakocsi közel 60 kilogrammot nyom. Bambusz rudakkal megerősített ágybetéttel és rikító narancssárga ponyvával is felszerelték, ami vízhatlan, így egy nagyobb eső ellen is megvédi a párost.

A duó várhatóan vasárnap éri el az ausztriai Gleisdorfot, innen az Alpok hegyvonulatain keresztül a Mura völgyének az érintésével érkezik meg Innsbruckba. Németországban aztán München után Puchhiembe is ellátogatnak. Innen Köln, Aachen és Brüsszel következik, s néhány napos városnézés és pihenés után a franciaországi Calais városából indul majd a komp az angliai Dover kikötőjébe.

További részletek és fotók a nem mindennapi mutatványról a Zalai Hírlap oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!