Belföld

2012.03.06. 13:00

Jogerősen 12 évet kapott az élettársát megfojtó férfi

A győri ítélőtábla elutasította Papp Henrik enyhítésre irányuló fellebbezését, így jogerős a rá emberölésért kiszabott 12 év, börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés - írja a Zalai Hírlap online oldala.

Arany Gábor

Az ítélőtábla dr. Nagy Zoltán által vezetett tanácsa kedden az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, alaptalannak találva a vádlott védője fellebbezését. Az ítélőtábla - kiegészítve az első fokon 2010. november végén lezárt eljárásban lefolytatott szakértői bizonyítást - együttesen hallgatta meg a tárgyaláson a két kirendelt igazságügyi orvosszakértőt. Az eldöntendő kérdés az volt, hogy a sértett halálát fulladás avagy hirtelen szívmegállás okozta. A szakértők egyértelművé tették, hogy a halál oka a vádlott fojtása miatti fulladás volt. Így tisztázódott az is, hogy a vádlott ölési szándéka direkt, egyenes volt; nem pedig eshetőleges, belenyugodva magatartása következményeibe.

További részletek a Zalai Hírlap online oldalán. Kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!