Belföld

2012.03.31. 11:31

A Föld órája: Te mit vállalnál bolygónkért?

Március 31-én újra eljön a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójának órája. A WWF 2012-es Föld Órája elnevezésű mozgalmának célja ezúttal az aktív szerepvállalásra ösztönzés.

Csaba Lilla

Napjaink egyik kiemelt feladata, hogy fókuszba kerüljön az energiatakarékosság, a környezettudatosság jelentősége és a klímaváltozás negatív hatásainak kiküszöbölése. Egyre több szemléletformáló kommunikációs kampány fontos üzenete az, hogy a Föld energiái végesek, és ha pazarló szokásainkon nem változtatunk, saját bőrünkön tapasztaljuk majd a negatív hatásokat.

A WWF, a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete idén március 31-én hatodik alkalommal rendezi meg a történelem legnagyobb környezetvédelmi eseménysorozatát, a Föld Óráját. Ezen a napon ugyanabban az időpontban, a világ számos pontján kapcsolják le a világítást a középületeken és a köztereken, ezzel is demonstrálva, hogy változtassunk pazarló energiafogyasztási szokásainkon.  


A klímaváltozás elleni küzdelem szimbólumává vált akció 2007-ben mindössze egyetlen város részvételével indult, Sydney mellé azonban 2008-ban a kanadai Toronto városa is csatlakozott. Így indult el a napjainkra már globálissá vált mozgalom. 2011-ben 5251 város vett részt a kezdeményezésben a világ valamennyi kontinensén.

2012-ben azonban nem elég csak csatlakozni, lekapcsolni, hanem aktív szerepet kell vállalni a mozgalomban, melynek legfőbb szempontja: Te mit tennél meg azért, hogy megmentsd a Földet? 

A kampány 2012-es videója



Közvetlen környezetünkben nem mindig ismerjük fel az egyszerű, de hasznos lépéseket, amelyeket egy kis odafigyeléssel, napi rendszerességgel megtehetnénk, vagy amelyekre felhívhatnánk embertársaink figyelmét is.
Utóbbi ezúttal kiemelt szerephez jut, a Föld védelmében történő vállalásainkat megoszthatjuk a Facebookon, a Twitteren és a Google-on keresztül is, továbbá a www.youtube.com/earthhour weboldalon.

Az akcióhoz csatlakozó Magyarországon is hangsúlyos az aktív mozgalom megvalósítása. A WWF Magyarország, az 50 éve fennálló nemzetközi természetvédelmi szervezet hazai csapata mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a foldoraja.hu hivatalos weboldalon, és töltse fel vállalását a nemzetközi videómegosztóra.

Csatlakozz Te is az akcióhoz környezetünk védelméért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!