Belföld

2012.01.02. 13:59

Az IMF-fel találkozik Fellegi Tamás jövőhéten

Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter január 11-én utazik Washingtonba, hogy informális egyeztetéseket folytasson a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) - írta hétfőn délelőtt az Index.hu. a miniszter sajtóosztályának tájékoztatása alapján.

MTI

A miniszter sajtóirodájának év végi közlése szerint Fellegi találkozik az IMF Magyarországért felelős szakembereivel, Christine Lagarde-dal, az IMF vezérigazgatójával és az igazgatóság más tagjaival is.

Akkor azt is hangsúlyozták, hogy az IMF és az Európai Bizottság (EB) által biztosítandó pénzügyi konstrukció formájáról, nagyságrendjéről és feltételeiről a hivatalos tárgyalási folyamat eredményeként születhet megegyezés. Emlékeztettek arra is: a kormány megkapta az Európai Központi Bank hivatalos állásfoglalását a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvénytervezetről, az abban foglalt javaslatokat áttekintette, és ennek megfelelően több ponton is módosította a törvényjavaslatot.Az IMF és az EU delegációjával december közepén szakadtak meg az előkészítő megbeszélések. Akkor Olli Rehn uniós pénzügyi biztos szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio az MTI-vel azt közölte, hogy a tárgyalás megszakítása összefüggésben van a magyar jegybankot érintő törvénymódosítási javaslattal.

Fellegi Tamás ezt követően azt hangsúlyozta, hogy: informális megbeszélés zajlott a magyar delegáció, az IMF és az EU küldöttsége között, így a hivatalos tárgyalási folyamat megszakításáról nem lehet szó. Megerősítette, hogy a magyar delegáció továbbra is kész az előfeltételek nélküli tárgyalásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!