Belföld

2011.07.06. 04:54

Magyar Hírlap: több ponton módosult a diszkórendelet

Több ponton módosult a Lex West Balkán, vagyis az a kormányrendelet, amelynek célja, hogy biztonságosabbá tegye a zenés, táncos rendezvényeket - írta szerdai számában a Magyar Hírlap.

MTI

A napilap emlékeztetett: januárban, a fővárosi West Balkán szórakozóhelyen történt, három halálos áldozatot követelő tragédia után a kormány szinte azonnal, de a szakmai szervezetek bevonása nélkül szigorította a zenés, táncos rendezvények szervezésére vonatkozó előírásokat. A szervezők lobbizni kezdtek a szabályozás módosításáért. 
A szerdától hatályba lépő módosítások egyike pontosítja, hogy mit értenek zenés, táncos rendezvény fogalma alatt. Ezen a jogalkotó olyan, rendszeres vagy alkalmi, nyilvános, tehát nem zártkörű, élő zenét játszó fellépőkkel vagy lemezlovasokkal megtartott rendezvényeket ért, amelyre nem kell külön jegyet váltani, illetve ülőhellyel rendelkezni. 
A rendelet a szervezőktől nem vár el szakképzettséget, és a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi felügyelőség eljárására sincs szükség a szórakozóhelyek megnyitásához. 
Az egyik fontos módosítás szerint a szabadtéri rendezvényeknél mégsem kell kérni a meteorológiai szolgálat előrejelzését, helyette csak "viharos időjárás esetére vonatkozó intézkedési tervvel" kell rendelkezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!