Belföld

2011.06.24. 11:00

Képíró-per - Majdnem befejeződött a bizonyítási eljárás

Néhány rövid irat ismertetése híján pénteken csaknem befejeződött a bizonyítási eljárás a háborús bűntett elkövetésével vádolt Képíró Sándor volt csendőr százados büntetőperében a Fővárosi Bíróságon.

MTI

A tárgyalás iratismertetéssel folytatódott. A bíró felolvasott egyebek mellett az egykori jugoszláv tényfeltáró bizottság által készített dokumentumokból, a szakértők által becsatolt fénymásolatokból, az 1942-es újvidéki razziához kapcsolódó eljárások, tárgyalások jegyzőkönyveiből és az eljárásokban részt vevők visszaemlékezéseiből. Ismertette továbbá az ügyész és az ügyvéd által becsatolt iratokat. 
A bizonyítási eljárás ezzel csaknem befejeződött, a következő tárgyaláson - az ügyész perbeszéde előtt - néhány rövid dokumentumot még ismertet a bíró. A perbeszédek a jövő héten hangzanak el, előreláthatólag szerdán Falvai Zsolt ügyész, csütörtökön Zétényi Zsolt ügyvéd a soros.
Képíró Sándort azzal vádolják, hogy 1942. január 21. és 23. között az újvidéki razzia során az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek törvénytelen kivégezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!