Belföld

2011.06.01. 16:27

Budaházy-ügy: szocialista politikusok tanúskodtak

Több szocialista politikus, országgyűlési képviselő számolt be sértett tanúként a Budaházy-per szerdai tárgyalásán az otthonuk elleni Molotov-koktélos támadásokról.

MTI

A vád szerint a Hunnia Mozgalmat irányító Budaházy György utasítására vádlott-társai 2008 februárjában az egészségügyi törvény elfogadásának meghiúsításáért benzines palackokat dobtak több akkori kormánypárti képviselő otthonára, ezzel főként a bejárati ajtókat, illetve családi házak kertjeit gyújtották fel, rongálták meg. Sérülés nem történt, az anyagi kár sem volt jelentős. E vádpontok hasonlítanak egymásra abban is, hogy a támadók többnyire elhagyatott helyszíneket választottak és feltehetően alapos helyismerettel készítették elő és hajtották végre akcióikat.
A terrorcselekményekkel vádolt Budaházy György és társainak büntetőpere pénteken tanúk meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!