Belföld

2011.05.06. 07:18

Tűzhelyről borult forró leves két kisgyermekre Kékcsén

Büntetőeljárás keretében vizsgálja a felelősség kérdését a rendőrség a Kékcsén leforrázott kisgyermekek ügyében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-vel.

MTI

Az eljárás eddigi adatai szerint csütörtök este egy másfél éves és egy hároméves kislányra a tűzhelyről borult a forró leves - mondta Fülöp Gergely.     A százados hozzátette: a körülményeket a kisvárdai rendőrkapitányság által folytatott adatgyűjtés tisztázza majd pontosan.     Az esetről a rendőrség - mint azt a szóvivő hangsúlyozta - péntek reggel érdeklődő újságíróktól értesült, és ennek alapján kezdte meg az adatgyűjtést.     A balesetről Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Szervezetének igazgató főorvosa tájékoztatta az MTI-t, közlése szerint az egyik gyermek súlyos, harmadfokú, míg testvére másodfokú égési sérüléseket szenvedett a rájuk borult forró ételtől.     A másfél éves kislány állapotát a nyíregyházi kórházban stabilizálni kellett, majd továbbszállították a súlyos égési sérülések ellátására is specializálódott budapesti Bethesda Kórháza. A fővárosból rohammentő érkezett a sérültért, a nyírségi mentők eléjük menve Polgárnál adták át a lélegeztetett, altatásban lévő kis beteget a minden eshetőségre felszerelt mentőkocsi személyzetének.     A könnyebben sérült hároméves kislányt a kisvárdai kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincs információja a rendőrségnek - mondta Fülöp Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!