Belföld

2011.05.23. 15:41

Orbán-Szaakasvili-találkozó: a keleti partnerség is téma volt

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn megbeszélést folytatott a Budapesten tárgyaló Miheil Szaakasvili grúz elnökkel. A tárgyalópartnerek áttekintették az Európai Unió keleti partnerségi programjának továbbfejlesztési lehetőségeit - közölte a magyar kormányfő szóvivője.

MTI

Szijjártó Péter közleményében azt írta: Orbán Viktor és Miheil Szaakasvili a találkozón kiemelte a korábban azeri, grúz, román és magyar energiaügyi együttműködéssel megindított AGRI-program (az Azerbajdzsán-Grúzia-Románia közötti gázvezeték) fontosságát is.
Az AGRI projekt célja az azeri földgáz szállítása Közép- és Délkelet-Európa országaiba.
 Grúzia részese az EU keleti partnerségi programjának, május elején a kezdeményezésben érintett többi országgal (Ukrajnával, Moldovával, Azerbajdzsánnal, Fehéroroszországgal és Örményországgal) együtt Brüsszelben részt vettek az Európai Parlamenttel közös parlamenti közgyűlés megalakításában, így intézményesültek a két fél kapcsolatai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!