Belföld

2011.05.21. 07:02

Cozma-ügy - Németh Győző: félek, hogy példát fognak velünk statuálni

Budapest - Félek, hogy példát fognak velünk statuálni - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Németh Győző, a Cozma-gyilkosság másodrendű vádlottja.

MTI

A lap szombati számában megjelent interjúban Németh Győző úgy fogalmazott: "ez a Cozma-per egyedülálló Magyarországon, attól tartunk, hogy olyan ítélet születik, amely meghaladja az igazi cselekvőségünket".

A vádlott - aki elismerte, hogy megszúrta Ivan Pesic kézilabdázót 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt - az interjúban mendemondának minősítette a velük kapcsolatban emlegetett védelmi pénzről és bűnszervezetről szóló híreket. Mint mondta, a tanúk is azt vallották: azért ijedtek meg, "mert mi nagy darabok voltunk, és jórészt cigányok". 

Elmondta: a diszkóban ő akaszkodott össze Cozmával, szerinte a verekedés elkerülhető lett volna, a végkifejletért mindenki felelős. "Ettől függetlenül nagyon-nagyon sajnálom, hogy meghalt az az ember" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy amikor befejeződött az adok-kapok a diszkóban, miért estek egymásnak az utcán, Németh Győző azt mondta: Marian Cozma akarta ezt a verekedést folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!