Belföld

2011.05.13. 04:48

Az unió nemet mondhat a hivatásos sportot támogató cégek adókedvezményére

Az Európai Unió (EU) nem engedélyezi, hogy a hivatásos sportolókat vagy klubjaikat támogató cégek az erre fordított összeget levonják az adóalapjukból - írja pénteki számában a Népszava.

MTI

A napilap felidézi Bánki Eriknek, az Országgyűlés szakbizottsági elnökének véleményét, aki szerint az EU-val sikerült megegyezni arról, hogy öt látványsportágat támogathatnak a cégek társaságiadó-kedvezmény révén, s így összesen közel 20 milliárd forinthoz juthat a magyar sport.
A Népszavának nyilatkozó Dénes Tamás sportközgazdász elmondta: az uniós alapelvek szerint az utánpótlás-, szabadidő- és egyetemi sport anyagi hátterét segítheti az állam, de a profi sportnak el kell tartania magát.
"Lehet, hogy ezen a téren is lesz változás, de én erről szóló írásos anyaggal nem találkoztam, és amíg ilyen nem létezik, addig erről nincs is értelme beszélni" - magyarázta a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!