Belföld

2011.04.09. 12:01

A Jobbik az állami luxuskiadások moratóriumát követeli

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy korábbi ígéretének megfelelően vezesse be az állami telefon-, bútor- és autóvásárlási moratóriumot - jelentette ki Z. Kárpát Dániel szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI

Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett rá, hogy az előző kormány luxuskiadásai ellen "a Fidesz ágált leginkább még ellenzékben", és Orbán Viktor miniszterelnökként 2010 június 8-án a parlamentben az első gazdasági akcióterv ismertetésekor 23. pontként megígérte, hogy bevezetik a moratóriumot. Ehhez képest sajtóhírek szerint a kabinet most 7 milliárd forintot akar elkölteni állami autóbeszerzésekre - mutatott rá.  Ez a Jobbik szerint elfogadhatatlan, hiszen "ma Magyarországon egyes megyékben a közétkeztetés sem megoldott, illetve ebből a pénzből akár egy komplett kórházat fel lehetne szerelni" - mondta Z. Kárpát Dániel.     A jobbikos politikus hozzátette: a Széll Kálmán Terv "megszorításai" egyedül a kormányzati felsővezetők "luxuskiadásait és luxusigényeit" nem érintik, pedig az ellenzéki párt szerint a kormánynak a megszorításokat magán kellene kezdenie. Z. Kárpát Dániel felvetette a kérdést: "mennyire vehető komolyan egy olyan kormány, amely saját ígéreteivel is szembemegy?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!