Belföld

2011.03.13. 18:33

Külügyminisztérium: hét magyart keresnek

Hét magyart keres jelenleg a tokiói magyar követség Japánban - közölte Pataki Eszter, a Külügyminisztérium sajtó főosztályának vezetője vasárnap este az MTI-vel.

MTI


Egy öttagú családról és további két emberről van szó - mondta Pataki Eszter a tokiói nagykövettől, Bohár Ernőtől kapott információra hivatkozva. Hangsúlyozta, a hét magyar állampolgár nem a pénteki földrengés sújtotta térségben tartózkodik. Azokkal a magyarokkal, köztük diákokkal, akik a természeti csapás sújtotta területen élnek, sikerült kapcsolatot teremteni.
Egyedül a Mijagi prefektúrában valószínűleg meghaladja a tízezret a pénteki, 9-es fokozatúra módosított erejű földrengés, illetve az utána következő szökőár halálos áldozatainak a száma - közölte vasárnap a helyi rendőrség parancsnoka. Takeucsi Naoto úgy fogalmazott, hogy "a halálos áldozatok száma szinte bizonyosan tízezer fölé fog emelkedni" a földrengés sújtotta Mijagi prefektúrában. A hivatalos adatok az ország egész területére vonatkoztatva eddig háromezer halottról vagy eltűnt emberről szóltak.
A magyar külügyminisztérium továbbra is azt javasolja, hogy a helyzet általános normalizálódásáig a magyar állampolgárok csak a feltétlenül indokolt esetben utazzanak a szigetországba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!