Belföld

2011.03.09. 11:37

Budaházy-ügy - Tagadták bűnösségüket a vádlottak

Tagadták bűnösségüket és a büntetőeljárás törvényességét vitatták a Budaházy-ügyben terrorcselekménnyel megvádoltak a Fővárosi Bíróság (FB) szerdai tárgyalásán.

MTI

A vádlottak az egy hete meghallgatott elsőrendű vádlotthoz, Budaházy Györgyhöz hasonlóan nem kívántak érdemi vallomást tenni, a vádirat részleteibe sem mentek bele, azt egyszerűen visszautasították és alaptalannak minősítették.
A bíróság ismertette a korábbi nyomozati vallomásokat azok esetében, aki egyáltalán tettek ilyet, de e vádlottak is inkább csak tagadták a terhükre rótt cselekmények elkövetését. Azt viszont többen is elmondták korábban a nyomozó ügyészek előtt, hogy jelentkeztek a vádbeli Hunnia Mozgalom "katonájának" és kiképzéseken vettek részt.
A büntetőeljárás lefolytatásának módját több vádlott is kifogásolta a tárgyaláson: törvénytelen fogva tartásról, házkutatásról, lehallgatásról beszéltek, volt, aki szóvá tette, hogy nem ismeri a teljes nyomozati anyagot és ezért nem tud védekezni a vádak ellen, illetve, hogy teljesen indokolatlan, túlzó biztonsági intézkedések sújtják, géppisztolyos, símaszkos kommandósok vigyáznak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!