Belföld

2011.02.09. 06:04

Sukorói-telekcsere - Négy hónappal tovább tarthat a nyomozás

FMH - További négy hónappal, június 7-ig hosszabbította meg a Legfőbb Ügyészség a sukorói telekcsere ügyében indított nyomozás határidejét - tájékoztatta a Magyar Nemzetet a vizsgálatot folytató Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője, Fazekas Géza.

MTI

A két évvel ezelőtt indított nyomozásban az ügyészség megállapította, hogy a csereszerződésben a sukorói területeket több mint 734 millió forinttal alulértékelték, míg a cserébe szánt, Joav Blum izraeli üzletember által ajánlott albertirsai és a pilisi ingatlanokat több mint 593,5 millió forinttal túlértékelték. Az eljárásban a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját, Császy Zsoltot, a cég egykori jogi és értékesítési igazgatóját, valamint Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium korábbi szakállamtitkárát is. 
Az ügyészség szerint a gyanúsítottak olyan szerződést írtak alá, amelynek teljesülése esetén az államot több mint 1,3 milliárd forintos veszteség érte volna. Tátrai és Császy esetében az ügyészség tavaly novemberben kezdeményezte az előzetes letartóztatás elrendelését, a letartóztatás megtörtént, és a bíróság ezt januárban szüntette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!