Belföld

2011.02.08. 13:04

Iszapömlés - Újabb pert indítottak a Mal Zrt. ellen

Újabb per indult a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. ellen a Fővárosi Bíróságon kedden: egy házaspár tízmillió forintot követel a cégtől.

MTI

A keresetlevél szerint a felperesek devecseri otthonát a vörösiszap nem öntötte el, de életük a katasztrófa következtében ellehetetlenült. A felporzó iszap hosszú távú egészségügyi hatásai ismeretlenek, az ÁNTSZ porálarc viselését javasolja. A katasztrófa miatt ingatlanjuk értéke 50 százalékkal csökkent - állítják a felperesek.
 A házaspár arra kéri a bíróságot, hogy kötelezze a Mal Zrt.-t kártérítés címén - a lakóingatlan értékvesztése miatt - 8.450.000 forint, nem vagyoni káruk megtérítésére pedig kétmillió forint kifizetésére.
Az alperes jogi képviselője a kereset elutasítását kérte, szerinte a cég nem felelős a katasztrófáért, rendelkezett a jogszabályi előírásoknak megfelelő engedélyekkel, a gátszakadást elháríthatatlan külső körülmények okozták.

Címkék#mal zrt#per

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!