Belföld

2011.02.01. 05:48

Elkérhetnék a személyit a diszkókban - írj a Népszabadság

FMH - Ahhoz, hogy a szervezők a beléptetésnél megállapíthassák, hogy ki hány éves, lehetőségük lesz elkérni a vendégek személyi igazolványát - írta keddi számában a Népszabadság a 300 fősnél nagyobb zárt helyi és ezerfősnél nagyobb szabadtéri rendezvényekkel összefüggő jogszabálytervezetről.

MTI

Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára a lapnak azt mondta: a hely tulajdonosa vagy az esemény szervezője kikötheti például, hogy a fiatalkorúak csak megkülönböztető kártyával vagy karszalaggal szórakozhatnak. Így a pultban dolgozók láthatják, hogy kiket nem szolgálhatnak ki alkohollal. 
A szórakozóhelyek tulajdonosai pedig az eddigieknél szigorúbb ellenőrzésekre és szankcionálásra számíthatnak, ha mégis kiszolgálnak 18 éven aluliakat alkohollal.
Az államtitkár azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben más módon is korlátozzák a 18 évesnél fiatalabbak megjelenését este 10 és reggel 6 óra között a szórakozóhelyeken - írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!