Belföld

2011.02.07. 14:08

A Societas tagjai szeretnék, ha Orbán a be nem tartott ígéretekről beszélne

A Societas elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök hétfői évértékelő beszéde csak akkor lenne reális, ha az a be nem tartott ígéretekről szólna.

MTI

Sass Szabolcs, a szocialisták ifjúsági szervezetének elnöke hétfőn, a kormányfő beszédének helyet adó Millenáris Park előtt rendezett sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a választások óta semmilyen téren sem lehet sikertörténetről beszélni, Orbán Viktor egyedüli eredményként csak a "fideszes pártrendszer kiépítését" könyvelheti el.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője hangsúlyozta: a kormányfőt a tavaly tavasszal elmondott, "lassan elszálló" ígéreteire szeretnék figyelmeztetni.
Kiemelte:  ezek az ígéretek egyebek mellett "egyszeri, nagyarányú, radikális adócsökkentésről szóltak, ehelyett azonban csak saját adójukat csökkentették; a miniszterek, államtitkárok 200-300 ezer forinttal többet vihetnek haza".
A kormány korábban reformokra is ígéretet tett, helyette azonban kizárólag a "megszorítások politikáját alkalmazzák ismételten", továbbá a kabinet nem segít a devizahiteleseknek, nem tudja megállítani az üzemanyagok drágulását és leállította a fejlesztési pénzek kifizetését is - fűzte hozzá a szóvivő.
Török Zsolt kérdésre válaszolva elmondta: a svájci frank árfolyama - a forint euróval szembeni erősödése ellenére is - még mindig 200 forint felett van, ami azt jelenti, hogy az ebben a devizában hitelt felvevők terhei továbbra sem csökkentek.
A Societas tagjai a sajtótájékoztatón Orbán Viktort, Navracsics Tibor igazságügyi és közigazgatási minisztert, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárt és Szalai Annamáriát, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a médiatanács elnökét ábrázoló, életnagyságú karikatúrákat tartottak; valamint a magasba engedtek száz darab, a kabinet szerintük be nem váltott ígéreteit szimbolizáló, narancssárga léggömböt.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!