Belföld

2011.01.06. 19:44

Sokszínűség a kultúrában - rendezvények az EU-elnökség kapcsán

A következő fél esztendő alatt csaknem 300 kulturális program lesz hazánkban és külföldön. A kulturális rendezvények – elsősorban koncertek, kiállítások és konferenciák - többségét Budapesten rendezik.

MTI

A kiemelt külföldi helyszínek közé tartozik Brüsszel, Bécs, Párizs, London, Berlin és Róma is. Ugyancsak a magyar elnökség kulturális programjainak ad majd otthont Zágráb, Ljubljana, Gent, Cannes, Madrid, valamint Torino, Tallinn, Riga és Poznan. A kulturális rendezvények a prioritásokhoz igazodnak. A kiemelt programok közé tartozik január 9-16. között a Millenárison az Önkéntesség turné, amely a hazai önkéntes szektor sokszínűségét mutatja be. Az Art Nouveau című kiállítás Európa leghíresebb három szecessziós városának (Barcelona, Brüsszel, Budapest) legjelentősebb építészeit ismerteti meg szabadtéri, „kerítéskiállítás” formájában. A Szépművészeti Múzeum 2011 tavaszán kortárs szoborkiállítást rendez a budapesti Városligeti- tavon. Május 28-án országos Szomszédünnepet tartanak, csatlakozva a European Neighbours Day elnevezésű rendezvénysorozathoz. 2011-ben ünnepeljük Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. A Liszt-év programjai a hazai kulturális intézmények összefogásával és számos külföldi együttműködés keretében valósulnak meg. A Liszt-év nagykövete Kocsis Zoltán, a programindító koncert január 22-én lesz a Művészetek Palotájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!