Belföld

2011.01.28. 15:03

Kártérítést kell fizetnie a rendőrségnek egy 2006-os tömegoszlatásban okozott sérülésért

További 10,6 millió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte a Fővárosi Bíróság a Készenléti Rendőrséget annak a férfinak a perében, akinek az 2006. október 23-i budapesti tüntetésen gumilövedékkel maradandó fogyatékosságot okoztak. A felperes korábban peren kívüli egyezségben 4,4 millió forintot már megkapott.

MTI

A pénteken kihirdetett ítélet nem jogerős.
Cs. Attila azért fordult kártérítési keresettel a bírósághoz, mert az Astoria Szállónál tartott Fidesz-gyűlés után, miközben a tömeggel haladt, a Blaha Lujza térnél a rendőrség gumilövedékkel megsebesítette, emiatt elvesztette egyik szemét.
 A  Fővárosi Bíróság szerint a Készenléti Rendőrség megsértette a felperes testi épséghez és emberi méltósághoz fűződő jogát, ezért egyösszegű, 10,6 millió forint nem vagyoni kártérítés és 600 ezer forint perköltség megfizetését írta elő. A felperesnek a rendőrség korábban peren kívüli egyezségben már 4,4 millió forintot kifizetett, a fennmaradó összeget pedig jogerős ítélet esetén kell megfizetnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!