Belföld

2011.01.20. 12:01

Hosszabb ideje van a rendőrségnek a bírságolásra

Hosszabb idő áll a rendelkezésére a rendőrségnek a közigazgatási hatósági eljárások lefolytatására, a közigazgatási bírságot az eddigi 60 nap helyett akár 90 napon túl is ki lehet majd szabni - közölték szerdán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón.

MTI

Az úgynevezett objektív felelősség elvén alapuló közigazgatási hatósági eljárások lefolytatásával kapcsolatos jogszabályok január elsején módosultak - fejtette ki Pál Adrienn, a Vas megyei székhelyű,  de országos illetékességgel és hatáskörrel rendelkező közigazgatási hatósági szolgálat helyettes vezetője.
A bírság kiszabására nyitva álló 60 napos határidő a jogszabály módosulása szerint 90 napra változott, ám szavai szerint a 90 napos határidő sem jogvesztő, ezen az időponton túl is kiszabható a bírság, de az eljárást 6 hónapon belül mindenképp be kell fejezni.
 Fontos változás az is, hogy amennyiben a kiszabott közigazgatási bírságot a rendelkezésre álló 30 napos fizetési határidőn belül nem teljesíti az arra kötelezett, a hatóságnak kezdeményeznie kell a gépjármű forgalomból való kivonását - fűzte hozzá.
Az ügyfeleket pozitívan érintő jogszabályváltozás, hogy a fellebbezések benyújtására a döntés közlését követően az eddigi 10 munkanappal szemben 15 naptári nap áll rendelkezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!