Belföld

2011.01.19. 15:38

Előzetesben a balesetben elhunyt Hégető Honorka volt barátja

FMH - Patkányokkal teli, zsúfolt, földalatti cellában volt eddig Brazíliában D. Gáspár. A férfi 2001. június 3-án szenvedett autóbalesetet barátnőjével, a riporternő Hégető Honorkával, aki belehalt sérüléseibe. A szerdai tárgyalásra három felfegyverzett, civil ruhás nyomozó kísérte D. Gáspárt Budapestről a veszprémi bíróság elé.

feol.hu

A tíz évig Brazíliában élő D. Gáspárt kedden hozták haza a rendőrök. Szerdán a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A 36 éves férfi, aki jogot tanult, ittasan, barátnőjével együtt beült egy Roverbe  2001. június 3-án reggel hét óra előtt az alsóörsi Dexion diszkó közelében. Az igazságügyi szakértők szerint az autót D. Gáspár vezette, őrült sebességgel az alsóörsi szervízúton, ahol csupán 30 kilométeres tempóval lehetett volna közlekedni.

A fiatalember, akit előtte már kétszer elítéltek ittas vezetésért, az egyik bal kanyarban járművével lesodródott az útról, nekivágódott a kibetonozott partoldalnak - szerepel a korábbi vádiratban. Ekkor az ezüstmetál autó úgy repült át az út túlsó oldalára, hogy a 3,5 méter magasságban húzódó légvezetéket leszakította a kinyílt csomagtartó ajtajával. A gépkocsi vezetője könnyebben megúszta a balesetet, viszont barátnője, az RTL Klub riportere, Hégető Honorka olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenti az életét.

A szerdai tárgyalásra három felfegyverzett, civil ruhás nyomozó kísérte D. Gáspárt Budapestről a veszprémi bíróság elé. A folyosón várakozó szülők rendkívül feszültek voltak, míg a tárgyalóteremben fiuk további sorsáról döntöttek.

- Meglátogattam a brazíliai börtönben a fiamat - mesélte az apa- , ahol elképesztő állapotok uralkodtak. A földalatti cellában kétszer annyian voltak, mint amennyi férőhely volt. Patkányok szaladgáltak körülöttük... Remélem, hogy az ott töltött másfél évet majd a bíróság beszámítja neki.

A közel egyórás meghallgatás után a bíróság úgy döntött, hogy a vádlottnak előzetes letartóztatásban kell várnia tárgyalására, amelyet február közepére tűztek ki.

Forrás, fotó és további részletek itt, a Napló oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!