Belföld

2010.12.02. 09:40

Tízezer fogyasztónál nincs áram Szabolcsban

Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt több mint tízezer fogyasztónál nincs áram Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az üzemzavar jelenleg több mint húsz települést érint - közölte Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs munkatársa csütörtök délelőtt az MTI-vel.

MTI

A szerdán hullott ónos eső és az éjszakai zúzmara megterhelte a fákat, amelyek rádőlve a vezetékekre, leszakították azokat, illetve több vezetéktartó oszlop is megsérült - ismertette a sajtóreferens. Jelenleg tízezer ügyfél érintett az üzemzavarban, az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan dolgoznak a hálózatban keletkezett hibák elhárításán. A munkát gyorsítja, hogy a megyében már nem esik ónos eső és a hőmérséklet is emelkedik.
Az áramkimaradásban elsősorban Tuzsér, Mándok és Záhony környéke érintett, de jeleztek hibákat Nyíregyháza és Kisvárda térségéből, illetve Újdombrádról is. Összesen több mint húsz településen nincs áram, az üzemzavarral a települések egy-egy része érintett - hangsúlyozta Egyházi Nikoletta.
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint csütörtökre virradó éjjel harminchárom riasztást kaptak a tűzoltók, elsősorban fakidőlésekhez és vízszivattyúzás miatt kellett kivonulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!