Belföld

2010.12.15. 15:55

Saját teljesítményhez kötik a szegregált lakhelyeken élők támogatását

A kormány az érintettek saját teljesítményéhez kötné a szegregáltan, elsősorban romatelepeken élők lakhatási feltételeinek javítását - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán, kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

MTI

Az államtitkár szerint a kormány jövőre két konkrét vállalkozással is be kívánja mutatni Magyarország romastratégiában való elkötelezettségét.
Balog Zoltán hangsúlyozta: a korábban romatelepek felszámolása néven ismert, a hátrányos helyzetűek lakhatási feltételein javítani kívánó program azt jelenti, hogy a támogatásra jelentkezőknek a munkában, az iskolában, illetve más közösségi tevékenységekben kell megmutatniuk a segítség igénybevételére való alkalmasságukat.
 A kabinet emellett egységesíti a roma ösztöndíjprogramokat, így a nehéz helyzetben lévő költségvetés ellenére is rekordnagyságú, összesen mintegy 3 milliárd forintos támogatás jut például az iskolai lemorzsolódás csökkentésére - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!