Belföld

2010.11.08. 19:32

Jobbikos bekiabálás miatt összehívták a házbizottságot

Az elnöklő Lezsák Sándor összehívta az Országgyűlés házbizottságát hétfő estére a jobbikos Pörzse Sándor szocialista képviselőket szidalmazó bekiabálása miatt.

MTI

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője az Európai Unió és Izrael közötti társulás létrehozásáról szóló megállapodás általános vitájában hívta fel a figyelmet arra, hogy Pörzse Sándor - Bárándy Gergely MSZP-s politikus felszólalása alatt - bekiabálásában "szarháziaknak" nevezte a szocialista képviselőcsoportot.
Pörzse Sándor ezt követően úgy fogalmazott, hogy elragadtatta magát és elnézést kért az Országgyűléstől, illetve azoktól, akik - mint mondta - nem értenek egyet kijelentésével.
Bárándy Gergely a bekiabálás alatt Vona Gábor felszólalására reagált. A Jobbik frakcióvezetője arról beszélt, hogy a "holokauszt-ipar" igazságtalanul vádolja pártját antiszemitizmussal. A Jobbik elnöke szerint a kormánytöbbség valamit el akar titkolni az EU és az Izrael közötti megállapodásból. Vona Gábor ennek kiderítése érdekében egy magyar-izraeli kapcsolatokat vizsgáló parlamenti bizottság létrehozását javasolta.
A szocialista képviselő válaszában kiemelte, hogy már a "holokauszt relativizálása" is bűncselekménynek minősül. Bárándy Gergely szerint Lezsák Sándor akkor járna el helyesen, ha megvizsgálná a Vona Gábor elleni büntetőfeljelentés szükségességét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!