Belföld

2010.10.13. 17:32

A Jobbik tiltakozik Bakonyi Zoltán szabadlábra helyezése ellen

A Jobbik tiltakozik a Veszprémi Városi Bíróság döntése ellen, amely elrendelte Bakonyi Zoltánnak, a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. vezérigazgatójának azonnali szabadlábra helyezését - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Kepli Lajos.

MTI

A képviselő úgy fogalmaz, hogy megítélésünk szerint a vizsgálat lefolytatásáig nem csak Bakonyi Zoltánnak, hanem a katasztrófáért jelentős felelősséggel tartozó többi cégvezetőnek is előzetesben kéne lennie, magánvagyonukat pedig már korábban zárolni kellett volna a hatóságoknak. 
Az írásban kijelenti, hogy a Jobbik kész megadni minden segítséget az olyan jogszabály-módosítások érdekében, amely kizárja, hogy a kilenc ember halálát okozó, több száz család életét, valamint a környezetet tönkretevő katasztrófa valódi felelősei "kimenthessék magánvagyonukat és sztárügyvédeik segítségével már a vizsgálat kezdetekor szabadlábra kerüljenek".
Szavai szerint az utóbbi években "egyeseket politikai okokból" hetekig, hónapokig tartottak előzetes letartóztatásban, de a legkisebb súlyú bűncselekménnyel gyanúsított személyekkel szemben is szigorúbban járnak el. A közlemény azzal zárja, a "Jobbik ezúttal üzeni: a felelősségre vonást sem az iszapkatasztrófa felelősei, sem a rablóprivatizáció haszonélvezői, a húsz éven keresztül szabadon garázdálkodó oligarchák nem kerülhetik el".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!