Belföld

2010.09.30. 05:50

Október helyett tavasszal lesz diákparlament

Október helyett jövő tavasszal rendezik meg az Országos Diákparlamentet, az oktatási államtitkárság azért döntött a halasztás mellett, hogy már részletes tájékoztatást tudjon adni az új közoktatási törvényről.

MTI

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma honlapján közzétett tájékoztató szerint a diákparlament küldötteit az új időpontról, valamint a találkozó részleteiről levélben értesíti az államtitkárság.
Az oktatásért felelős államtitkárság azért kezdeményezte a diákparlament ülésének elhalasztását, mert a későbbi időpontban nyílik lehetőség arra, hogy a fórum résztvevőinek részletes tájékoztatást adjon a diákok, pedagógusok és szülők jogai és kötelességei között harmóniát teremtő új közoktatási törvényről.
A rendezvény helyszíne nem változott, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumban tartják majd a parlamentet.
Az Országos Diákparlament a magyarországi diákönkormányzatok képviselőiből álló országos tanácskozás. A Diákparlament célja, hogy a diákok jogainak érvényesüléséről, hatékonyabbá tételéről ajánlást fogalmazzon meg az oktatás szereplői számára.
 Az Országgyűlés a közoktatási törvény 1996 évi módosításával illesztette be Diákparlamentet a jogszabályba. Eszerint az általános és középiskolák küldötteit legalább háromévente össze kell hívnia az oktatásért felelős miniszternek.
A parlament szervezése az Országos Diákjogi Tanács szakmai felügyelete mellett zajlik.    
A rendszerváltás utáni első Diákparlament 1997. május 1-én ült össze az Erkel Színházban. Az elmúlt évek során tartott eddigi hat rendezvényen több mint hétezer küldött regisztrálta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!