Belföld

2010.09.14. 14:53

Feljelentés a Magyar Közlönykiadó ügyei miatt

FMH - Az elszámoltatási kormánybiztos, Papcsák Ferenc keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte: a Magyar Közlönykiadó Kft.-nél lefolytatott vizsgálatok eredménye alapján hűtlen kezelés, sikkasztás és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt feljelentést tett az érintett minisztérium.

MTI

Papcsák Ferenc kifejtette: a vizsgálat során egyebek mellett megállapították, hogy 2008-ban a társaság akkori ügyvezetője, Kodela László mint különböző kiadványok szerzője több szerződést kötött az általa vezetett állami társasággal "törvénysértő módon", tulajdonosi felhatalmazás nélkül több mint 12 millió forint értékben.
A vizsgálat feltárta azt is - folytatta -, hogy Kodela László egy több száz millió forintos kehidakustányi ingatlanügylethez kapcsolódóan a tulajdonosi döntésekkel ellentétesen kötött meg, illetve teljesített különböző szerződéseket 36,5 millió forint összegben.
Papcsák Ferenc tájékoztatása szerint a jogilag aggályos szerződések közé tartozik a Kiss Elemér ügyvédi irodájával kötött 3,5 millió forintot meghaladó megbízási szerződés is.
Emellett megállapították, hogy Kodela László a társaság tulajdonában álló bankkártyával a tulajdonos hozzájárulása nélkül "sajátjaként rendelkezett", a kártyáról rendszeresen teljesített magánjellegű kifizetéseket - közölte a kormánybiztos, hozzátéve, hogy több hivatalos külföldi út esetében pedig felmerült a gyanú, hogy valójában magánüdüléseket és jogosulatlan emberek utaztatását leplezték. Példaként említett egy Karlovy Vary-i és egy párizsi szállásköltséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!