Belföld

2010.08.02. 15:04

A kormány nyugdíjat ígér a nőknek, 40 év után

FMH - A Fidesz nyugdíj- és idősügyi szakpolitikusa, Iván László hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány azon terve, amely szerint a nők 40 év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek, több tízezer nőt érinthet. A férfiak kedvezményes nyugdíjazásáról még nem tárgyalt a kabinet.

MTI

A kormánypárti országgyűlési képviselő kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a negyven év szolgálati idő után az életkortól függetlenül nyugdíjba vonuló nők a teljes jogú öregségi nyugdíjat megkapják. Hozzátette: a kormány az előre hozott nyugdíjazás rendszerében alapvető változtatásokat a közeljövőben nem kíván tenni.
Iván László ezzel megerősítette a Népszava című napilap hétfői számában megjelenteket, miszerint januártól negyven év szolgálati idő után életkortól függetlenül nyugdíjba mehetnek a nők. A politikus a lapnak kijelentette: a kabinet már döntött erről, a parlament az őszi ülésszakon pedig szavaz az ügyben. A fideszes politikus a sajtótájékoztatón további részleteket, így azt, mikor lesz a javaslatból törvény, nem közölt.
Ugyancsak kérdésre válaszolva úgy becsülte, hogy a kabinet döntése több tízezer nőt érinthet.
Iván László közölte: az most nincs terítéken, hogy a férfiak életkortól függetlenül hány év szolgálati idő után mehetnének nyugdíjba.
A politikus hangsúlyozta: a nyugdíjak reálértéke nem fog romlani, a kormány megállítja a romlást.

Ezek is érdekelhetik