Belföld

2010.07.22. 14:50

Javult a gombamérgezett betegek állapota

FMH - Még hétfőn szállítottak a Borsod megyei kórházba nyolc embert gombamérgezés gyanújával Putnokról. Állapotuk mostanra javult, a betegek gyilkos galócát fogyasztottak a vizsgálat szerint.

MTI

Nagy Gábor, az egészségügyi intézmény orvos igazgatója az MTI-nek csütörtökön azt mondta: az enyhébb tüneteket mutató négy beteget valószínűleg a jövő héten visszahelyezik az ózdi kórházba, de a négy súlyosabb állapotú betegnél is megindult a mérsékelt javulás.
Hozzátette: a toxikológiai vizsgálat eredménye szerint a betegek gyilkos galócát fogyasztottak.
A szakember utalt arra, hogy évente 2-4 hasonló eset fordul elő ebben a térségben.
A nyolc beteget - akik a putnoki idősotthon kisegítői és takarítói - hétfőn szállították át az ózdi kórházból Miskolcra, a Borsod megyei kórházba gombamérgezés gyanújával. Valamennyien ettek abból a gombapaprikásból, amelyet egyikük készített. Nagy Gábor akkor közölte: négy beteg állapota súlyos volt, ők intenzív kezelésben részesültek, a másik négy ember állapotát kielégítőnek ítélték. 
Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője korábban azt mondta: az ügyben az ózdi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Azt vizsgálják, ki szedte a gombát és milyen károsodás, mérgezés érte az érintetteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!