Belföld

2010.07.22. 08:51

Időjárás: felhőszakadás, jégeső csütörtökön

Zivatarokra, felhőszakadásra és jégesőre is számítani lehet csütörtökön az országban, főként a Dunától keletre eső területeken - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

MTI

Az előrejelzés szerint a zivatarokat néhol hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék (15-40 milliméternyi) és erős szél (50-85 kilométer/óra), illetve jégeső (1-2 centiméter átmérőjű) kísérheti.
   
A napi középhőmérséklet csütörtökön jellemzően 25 és 27 fok között alakul, emiatt narancssárga riasztást adtak ki szinte az egész országra.
   
A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja általában az egészségügyi határérték alatt várható, viszont délután az ózon mennyisége megközelítheti, este pedig a nitrogén-dioxid koncentrációja elérheti az egészségügyi határértéket - olvasható a honlapon.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Pénteken még túlnyomóan derült, napos idő várható, csak északon, északkeleten, alakulhat ki egy-egy zápor, zivatar. Szombaton hidegfront érkezik, hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható zápor, zivatar. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Az időszak második felében változékony, szeles időre számíthatunk, szórványosan lehet ekkor csapadék.
Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 18, 23, később 13, 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken még 31, 36, majd a jövő hét elején 23, 28 fok között valószínű.

Veszélytérkép itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!