Belföld

2010.06.09. 04:41

Miskolc és Szerencs között módosult a vonatközlekedés

A Hernád áradása miatt módosult a menetrend Miskolc-Tiszai és Szerencs között, az Ipolynál viszont javult a helyzet, így Balassagyarmat-Ipolytarnóc között 14 órától megindulhat a vonatközlekedés.

MTI

Miskolc-Tiszai és Szerencs állomások között az Olaszliszka-Tolcsva-Szerencs-Miskolc-Tiszai pályaudvar - Budapest-Keleti pu. között közlekedő gyorsvonatok járnak mindkét irányban. Miskolc-Tiszai állomásról minden páros óra 37 perckor indul vonat Szerencs felé. Szerencs és Nyíregyháza óránként, Miskolc-Tiszai és Szikszó között kétóránként járnak a vonatok.
 Az árvízhelyzet miatt a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest viszonylatban közlekedő kör Intercity vonatok a további intézkedésig Miskolc-Tiszai pályaudvarig, valamint Nyíregyháza állomásig és vissza közlekednek. A Nyíregyháza-Miskolc oda-vissza viszonylatban az utasokat az óránként közlekedő személyvonatokkal szállítják el. Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között az egyik vágányt a Hernád áradása miatt le kellett zárni.
 A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
 A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést nem lehet még megközelíteni. Emiatt Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.
A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le. Azonban az edelényi kritikus helyzet miatt a buszközlekedés is bizonytalan. Erről bővebb információ a Borsod Volán honlapján olvasható.
A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe az utazni szándékozók.
Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonal egy részén, Balassagyarmat-Ipolytarnóc között 14 órától megindulhat a vonatközlekedés, azonban Nógrádkövesd és Balassagyarmat valamint Balassagyarmat és Drégelypalánk között az utasokat még vonatpótló buszok szállítják.
A Budapest-Pécs vonalon, Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 5-10 perc késéssel közlekednek.
 A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár között kellett csökkenteni a sebességet. Átlag 10-15 percet késnek a vonatok.
A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedni az utasoknak.
 A Szlovákia felé meghirdetett személyszállító vonatok Hidasnémeti felé Kassára közlekednek, de Szikszó és Forró-Encs állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szob valamint Rajka határátmenetekben a közforgalmú menetrendben meghirdetett vonatokkal a közlekedés lehetséges.
A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom között mindkét vágányon csökkentett sebességgel közlekedhetnek a vonatok. Előreláthatólag 10-15 perces átlagos késéssel minden vonatnál számolni kell a Budapest-Hegyeshalom vonalon utazóknak.
 Az érintett vonalakon a feláras vonatok hely- és pótjegy nélkül vehetők igénybe. Az előre megváltott hely- és pótjegyek az érvényességet követő napon, éjfélig bármely állomás személypénztárában visszaválthatók kezelési költség felszámítása nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!