Belföld

2010.06.16. 15:01

Elrendelték Wieszt János előzetes letartóztatását

Elrendelte Wieszt János július 16-ig tartó előzetes letartóztatását szerdán a Budai Központi Kerületi Bíróság.

MTI

A végzés nem jogerős, mivel azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - közölte a Fővárosi Bíróság szerdán az MTI-vel.
A bíróság szökés, elrejtőzés, valamint a nyomozás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a kényszerintézkedést.
 A Wieszt-ügy május 20-án pattant ki. Az Index.hu-n megjelent videofelvételen a Fidesz XI. kerületi szervezete szerint Wieszt János, az MSZP helyi frakcióvezetője kétmillió forint csúszópénzt fogadott el. A pénz átvételekor egy önkormányzati üzlethelyiség eladásáról van szó. A Fidesz helyi szervezete a videó alapján hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tett a politikus ellen.
Az MSZP-s politikust kedden hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség.
Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta: a férfit őrizetbe vették, majd a lakásán és egy másik ingatlanban is házkutatást tartottak. Ezt követően gyanúsítottként hallgatták ki hivatalos személy által elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.
A csúszópénz elfogadásával megvádolt Wieszt János ártatlannak és egyben politikai áldozatnak tartja magát. Bejelentette, hogy kezdeményezi MSZP-s párttagságának felfüggesztését, ám önkormányzati képviselői mandátumáról és az általa viselt tisztségekről nem mond le, mivel ezzel - szerinte - azt a hamis látszatot keltené, hogy elismeri a bűnösségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!