Belföld

2010.05.24. 12:46

Wieszt János vállalja a vizsgálatot

Wieszt János, az MSZP XI. kerületi frakcióvezetője vállalja a vizsgálatot és a szükséges jogi eljárásokat az őt ért vádakkal kapcsolatban, egyben rágalmazásért feljelentést tesz Kupper András, a kerület fideszes frakcióvezetője ellen.

MTI

Wieszt János annak érdekében áll a vizsgálat elé, hogy tisztázódjon: mind ebben az ügyben, mind a kerület vagyongazdálkodását érintő minden ügyben a helyi eljárási rend, a működési szabályok betartásával járt el.
"A döntés előkészítés minden eleme a Polgármesteri Hivatal munkatársai és megbízási szerződéssel rendelkező értékbecslők és ügyvédek közreműködésével történt és történik" - írja az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A Fidesz XI. kerületi szervezete hatalommal való visszaélés gyanúja miatt jelentette fel Wieszt Jánost. A szervezet szerint Wieszt János kétmillió forint csúszópénzt fogadott el, amelyet egy titokban készített videofelvétel tanúsít; a múlt héten csütörtökön bemutatott felvételen az látszik, hogy a szocialista politikus egy borítékot vesz át.
A videót nyilvánosságra hozó Index hírportál közlése szerint a felvétel 2007-ben, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában készült. Wieszt, aki akkoriban a kamara főtitkára is volt, a testület budai épületében fogadta a vállalkozót.
Wieszt János a felvétellel kapcsolatban hétfői közleményében azt írja: "a bemutatott felvétel tényleges tartalma és annak az értelmezése között fényévnyi távolság van".
Hozzáteszi, hogy a jelenleg rendelkezésre álló verzióról igazságügyi szakértő véleményét kérte, aki "nem zárja ki a hang és a kép manipulálásának lehetőségét".
Felhívja a figyelmet arra is, hogy "egy titkosszolgálati eszközzel készült video ügyéről van szó, ami illegális, ezt a törvény bünteti." 
 "Ezek ismeretében vállalok minden következményt, a valódi eseménysor felderítése érdekében" - fogalmaz közleményében a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!