Belföld

2010.05.11. 13:14

Védőfelszerelés nélkül dogozott az elhunyt favágó

Feketén alkalmazták azt a 47 éves favágót, aki pénteken veszítette életét, miután rádőlt egy fa. A férfi számára védőeszközöket nem biztosítottak.

MTI

Munkavédelmi szabálytalanságok miatt szenvedett halálos balesetet fadöntés közben az a 47 éves férfi, akit munkáltatója szerződés nélkül, "feketén" alkalmazott veszélyes fák kivágására Bokod és Kecskéd között - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMFF) kedden az MTI-vel. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábban azt közölte, pénteken meghalt egy favágó, amikor munkavégzés közben rádőlt egy fa a két település közötti út mentén.
Közölték, a baleset körülményeit a munkaügyi felügyelőség vizsgálja.

Az OMFF az MTI-nek kedden megküldött közleményében azt írja, a balesetben elhunyt férfi munkáltatója az út melletti veszélyes fák kivágására kapott engedélyt a közút kezelőjétől, ám a feladattal megbízott munkásokat csak "szóbeli megállapodás alapján" foglalkoztatta.
A munkaügyi felügyelőség szerint a veszélyes, közút melletti fákat szakszerűtlenül, a munkavédelmi szabályok sorozatos megszegésével vágták ki. A motorfűrésszel dolgozó férfi részére a szükséges egyéni védőeszközöket nem biztosították, így a baleset idején a saját ruhájában volt, védőeszközként pedig csak egy építőipari fejvédő sisakot viselt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!