Belföld

2010.05.17. 12:41

Lassú javulás az időjárásban

Lassú javulás várható az időjárásban; az északnyugati szél a Tiszántúl kivételével sokfelé viharos marad, csak kedden délutántól enyhül - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hétfő délután.

MTI

Keddtől nyugaton csökken a felhőzet, néhol futó zápor lehet. A Dunától keletre erősen felhős vagy borult marad az ég, és ott még további esőre, záporra számíthatunk. Az északnyugati szél a Tiszántúl kivételével sokfelé viharos marad, majd kedden délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5-10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden keleten 10-15, a Dunántúlon 16-19 fok között várható.
Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és az ország középső részén gyakran kísérik viharos - 60-90 km/h - lökések. Főként a Dunántúli-középhegység környezetében és a Duna vonalában, a főváros környékén is síkvidéken helyenként 90-105, a Bakony magasabb, nyíltabb részein 110-130 km/h széllökésekre is számítani lehet.
A szél hétfő késő estétől a kritikus térségekben is fokozatosan mérséklődik. Kedden napközben 60-85 km/h közötti széllökések valószínűek a Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza közén.
A csapadék intenzitása is folyamatosan mérséklődik. Hétfőn a Győr-Pécs vonal mintegy 150 km széles sávjában jellemzően 8-15 milliméter további eső esik, másutt legfeljebb kisebb körzetekben haladhatja meg az 5 millimétert. Kedden főként a keleti, északkeleti országrészben valószínű további 2-15 milliméter csapadék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!