Belföld

2010.05.04. 17:08

Előállítás BKV-ügyben

FMH - Egy volt BKV-vezérigazgató végkielégítésének kiegészítésére használták föl azt a pénzt, amely egy, a fénymásolók műszaki állapotfelmérésére vonatkozó szerződés teljesítéséből származott. A szerződés létrejöttében közreműködő ügyvédet kedden előállították.

MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlése szerint az ügyvédet bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt hallgatják ki a nyomozók.
A házkutatás során lefoglaltak több számítógépet, illetve papír alapú dokumentumot. H. Iván előállításával a BRFK összesítése szerint 17-re nőtt a BKV-ügyben szereplő gyanúsítottak száma.
A nyomozás eddigi adatai szerint H. Iván közbenjárt a BKV-val kötött szerződés megkötésében és a nyomásgyakorláshoz politikai kapcsolatait is felhasználta. Közreműködött abban is, hogy aláírják a hamis tartalmú teljesítés igazolásokat, aminek alapján a BKV kiutalt 19,2 millió forintot. A BKV ezt a megbízott kft-nek utalta, a cég akkori vezetője pedig a pénzt átadta egy cseh férfinak. A fénymásolók karbantartására szakosodott vállalkozás a pénzből mindössze 1,1 milliót tarthatott meg.
A cseh férfi H. Ivánnal együtt később részt vett a kft. eltűntetésében is. A BRFK szerint a fennmaradó 18,1 millió forint a BKV korábbi - a közleményben meg nem nevezett - vezérigazgatójának végkielégítését egészítette ki.
Kocsis István BKV vezérigazgató 2009. szeptember 18-án tett feljelentést a rendőrségen a fénymásolók állapotfelmérésével kapcsolatban ismeretlen tettes ellen. Az Optimismo Kft. által elvégzett felmérésről a Magyar Nemzet 2009 szeptember 7-én számolt be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!