Belföld

2010.04.14. 15:30

Alapítványt hoztak létre Daróczi Dávid emlékére

Egykori barátai, gimnáziumi osztály- és évfolyamtársai alapítványt hoztak létre Daróczi József Dávid néhai kormányszóvivő emlékére.

MTI

Az alapítvány szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a közhasznú alapítvány célja minden évben a budapesti Szent László Gimnázium tömegkommunikációs osztályába legalább egy tehetséges cigány származású fiatalt bejuttatni, majd számára négy éven át biztosítani a tanulmányokhoz szükséges tárgyi és anyagi feltételeket.
Az alapítvány elnökének az alapítók Papp Lászlót, a Szent László Gimnázium tömegkommunikációs fakultációjának vezetőjét, Daróczi egykori osztályfőnökét kérték fel, aki a felkérést elfogadta - közölték.
A közlemény idézi Papp Lászlót, aki azt mondta: bízik abban, hogy az alapítvány a maga eszközeivel hozzájárul majd ahhoz, hogy a névadóhoz hasonlóan minél több tehetséges cigány származású fiatalból váljon a jövőben sikeres kommunikációs szakember.
A Daróczi József Alapítvány - tájékoztatásuk szerint - nyílt formában működik, azaz bárki csatlakozhat hozzá vagyoni értékű hozzájárulással, személyes szolgáltatás nyújtására, munka végzésére vonatkozó konkrét kötelezettségvállalással. A nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás elfogadásáról az alapítvány kuratóriuma hoz döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!