Belföld

2010.04.13. 10:35

Akinek szavaznia kell, azt értesítik

FMH - A választók a napokban kaphatnak tájékoztatást arról, hol lesz második forduló az országgyűlési képviselő-választáson, és melyik választókerületben kell még szavazni április 25-én.

MTI

A választási eljárási törvény az eljárás nyilvánosságáról szóló fejezetében azt írja elő, hogy "a választás második fordulójáról az illetékes választási bizottság a választópolgárokat közlemény, illetőleg hirdetmény útján tájékoztatja".
Ez azt jelenti, hogy a helyi (országgyűlési egyéni választókerületi) bizottságok a választási irodák útján értesítik a polgárok arról, szavazhatnak-e két hét múlva vasárnap.
Várhatóan, ahogy korábban is, az Országos Választási Iroda is szerepet vállal majd a tájékoztatásban, ám ennek mikéntjéről egyelőre nem döntöttek.
Az országgyűlési választás vasárnapi első fordulójában 119 egyéni választókerületben dőlt el a mandátum sorsa, így az április 25-re kitűzött második fordulóban már csak 57 helyen  - 36 vidéki és 21 fővárosi választókerületben - rendeznek szavazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!